R&C

 Ruim 70 jaar  een van de meest toonaangevende juwelen-merk van Europa

Een familie bedrijf.....

Het eren van waardevolle herinneringen aan de liefdevolle en speciale momenten in het leven, dè inspiratie voor ieder sieraad van R&C DIAMONDS. Ons familiebedrijf bevat generaties aan kennis en creatieve knowhow, waarbij ieder familielid een absolute toewijding, passie en innovatieve mind-set heeft.


In Amsterdam opgericht in 1947 en ruim 70 jaar later zijn we één van de meest toonaangevende juwelen-merken van Europa. Samen met een team van gespecialiseerde meester-goudsmeden en een groep zeer enthousiaste medewerkers zijn wij voortdurend opzoek naar het creëren van onberispelijke kwaliteit.Met de hand gemaakt

De by R&C sieraden worden in eigenhuis met de hand gemaakt en volledig naar u eigen wens. Dit maakt ieder sieraad van by R&C bijzonder. Platina, goud, zilver en uiteraard diamanten zijn de materialen die gebruikt worden om deze sieraden te vervaardigen. Iedere gebeurtenis verdient een herinnering, by R&C geeft u de kans om dit op bijzondere wijze vast te leggen.

Ons Goud

De liefde voor onze planeet zit diep geworteld in onze genen en niet in de laatste plaats omdat wij iedere dag mogen werken met alle cadeau’s van Moeder Natuur. Eén van onze hoofdprioriteiten is om zorgvuldig en verantwoord met al onze materialen en processen om te gaan binnen ons bedrijf.
Daarom hebben wij op 19 juni 2017 het Convenant Verantwoord Goud ondertekend.
De goudsector in Nederland zet zich in voor een verantwoorde goudketen. Daarmee willen wij bereiken dat de complete keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten, het milieu en biodiversiteit beter gerespecteerd worden. Producenten vanuit diverse branches, zoals elektronica, sieraden, recyclers en maatschappelijke organisaties ondertekenden het Convenant.
Wij maken daarom uitsluitend gebruik van verantwoord goud, waarbij geen sprake is van onethische goudwinning uit mijnen. Wij proberen ook onze collega’s, leveranciers en klanten aan te zetten tot het streven naar een verantwoord productie proces.

Miss Spring Fine Jewellery

Inmiddels al weer 10 jaar een van onze liefste collecties. Een frisse, lieve verzameling van fijne gouden juwelen. Op precies dezelfde manier gemaakt als R&C diamonds, door hetzelfde team goudsmeden. Voor Miss Spring geldt dan ook dat alle sieraden handgemaakt worden in ons eigen atelier.